Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 2 sztuki filety drobiowe
- makaron łezka (ryżowy)
- 1 sztuka czerwona papryka
- 4 sztuki zielone ogórki
- puszka kukurydzy
- 2 ząbki czosnku
- koperek
- majonez
- jogurt naturalny
- przyprawa gyros
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą gyros. Odkładamy na 30 minut, aby się przegryzły, następnie dusimy w wodzie na mocnym ogniu w naczyniu zepter lub podsmażamy na patelni.
- Ugotowany makaron mieszamy z mięsem. Kroimy w kostkę paprykę i ogórki, następnie dodajemy do sałatki razem z odsączoną kukurydzą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i drobno pokrojonym koperkiem.
- Dodajemy majonez zmieszany z jogurtem, pieprz i sól do smaku.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników