Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka a'la gyros


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety drobiowe
  • makaron łezka (ryżowy)
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 4 sztuki zielone ogórki
  • puszka kukurydzy
  • 2 ząbki  czosnku
  • koperek
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • przyprawa gyros
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą gyros. Odkładamy na 30 minut, aby się przegryzły, następnie dusimy w wodzie na mocnym ogniu w naczyniu zepter lub podsmażamy na patelni.
  2. Ugotowany makaron mieszamy z mięsem. Kroimy w kostkę paprykę i ogórki, następnie dodajemy do sałatki razem z odsączoną kukurydzą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i drobno pokrojonym koperkiem.
  3. Dodajemy majonez zmieszany z jogurtem, pieprz i sól do smaku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE