Dzisiaj jest: Piątek, 03.07.2020 Imieniny: Jacka i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka arbuzowo - ogórkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 700 g  arbuza pokrojonego w kostkę
  • 2 sztuki ogórki pocięte w plasterki
  • 1 sztuka papryczka jalapeno
  • 2 łyżki  octu czerwonego wina
  • 1/4 łyżeczki  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Wypestkowac i drobno posiekać papryczkę jalapeno.
  2. Wymieszać pozbawionego pestek i skostkowanego arbuza, pocięte ogórki i drobno posiekaną jalapeno razem.
  3. Dodaj ocet i sól i dobrze wymieszać.
  4. Odstawić na co najmniej 15 minut aby sałatka "przeszła". Podawać schłodzoną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE