Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka benedyktyńska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • średniej wielkości kabaczek
  • cebula
  • po łyżeczce kolendry i kminku
  • 2 ząbki  czosnku
  • 10 sztuk ziarenek czarnego pieprzu
  • 3 łyżki  oliwy
  • cytryna
  • po łyżce posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
  • 1 szczypta  cukru
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kabaczek przekroić, usunąć nasiona, obrać, pokroić w dużą kostkę. Włożyć do sporego garnka, zalać wrzącą wodą, tak, by przykryła kabaczek.
  2. Dodać oliwę, posiekany czosnek, kolendrę, kminek, pieprz, sól, cukier. Gotować na wolnym ogniu około 20 min. Dodać sok z cytryny, posiekaną cebulę. Wymieszać, zestawić z ognia, ostudzić. Przed podaniem posypać zieleniną.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka sałatki i surówki


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE