Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka drobiowa z bakaliami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 40 dag  ugotowanego mięsa z kurczaka lub indyka
  • 5 dag  rodzynek
  • 10 dag  orzechów włoskich łuskanych
  • 2 sztuki saszetki ugotowanego na sypko ryżu
  • 2 sztuki puszki mandarynek lub puszka ananasa
  • mała cebula cukrowa
  • 2 łyżki  majonezu i 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 szczypta  curry
  • 1 łyżka  stołowa sosu sojowego

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w kostkę, dodać rodzynki, posiekane niezbyt mocno orzechy, ugotowany w osolonej wodzie ryż i odsączone z zalewy mandarynki. Do majonezu zmieszanego z jogurtem dodać curry, drobno posiekaną cebulę, sos sojowy, całość starannie utrzeć. Wymieszane składniki sałatki polać sosem majonezowym.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta lubię gotować


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE