Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 40 dag ugotowanego mięsa z kurczaka lub indyka
- 5 dag rodzynek
- 10 dag orzechów włoskich łuskanych
- 2 sztuki saszetki ugotowanego na sypko ryżu
- 2 sztuki puszki mandarynek lub puszka ananasa
- mała cebula cukrowa
- 2 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 szczypta curry
- 1 łyżka stołowa sosu sojowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokroić w kostkę, dodać rodzynki, posiekane niezbyt mocno orzechy, ugotowany w osolonej wodzie ryż i odsączone z zalewy mandarynki. Do majonezu zmieszanego z jogurtem dodać curry, drobno posiekaną cebulę, sos sojowy, całość starannie utrzeć. Wymieszane składniki sałatki polać sosem majonezowym.
Źródło przepisu: gazeta lubię gotować