Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka góralska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka oscypek (200 g), ewentualnie inny wędzony ser
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • kilka liści zielonej sałaty
  • nie duży kawałek obranej rzepy lub białej rzodkwi
  • 2 łyżeczki  zielonego pieprzu w zalewie
  • 3 łyżki  gotowego sosu egzotycznego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę starannie umyć, dokładnie osuszyć, liście ułożyć na talerzu.
  2. Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić w talarki.
  3. Białą rzodkiew lub rzepę pokroić w plasterki.
  4. Zielony pieprz osączyć z zalewy, oscypek pokroić w plasterki ułożyć na sałacie.
  5. Rzodkiewkę i rzepę lub białą rzodkiew ułożyć na oscypku. Lekko oprószyć solą i pieprzem, położyć ziarna pieprzu.
  6. Na środku ułożyć sos egzotyczny, posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE