Dzisiaj jest: Środa, 28.10.2020 Imieniny: Szymona i Tadeusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka kalafiorowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • kalafior świeży lub mrożony
  • 2 sztuki ogórki kiszone
  • 2-3 sztuki jaja na twardo
  • kawałek papryki
  • pomidor
  • mały słoik majonezu
  • 1 łyżka  mleka
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować kalafior w osolonej wodzie (nie wolno go rozgotować). Odcedzić, podzielić na różyczki, wyłożyć na salaterkę, poczekać, aż ostygnie.
  2. Ułożyć na wierzchu drobno pokrojone ogórki kiszone, paprykę, pomidora, a na końcu plasterki jaja. Posypać solą, pieprzem, majonezem wymieszanym z odrobiną mleka. Odstawić na godzinę.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE