Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- kalafior świeży lub mrożony
- 2 sztuki ogórki kiszone
- 2-3 sztuki jaja na twardo
- kawałek papryki
- pomidor
- mały słoik majonezu
- 1 łyżka mleka
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ugotować kalafior w osolonej wodzie (nie wolno go rozgotować). Odcedzić, podzielić na różyczki, wyłożyć na salaterkę, poczekać, aż ostygnie.
- Ułożyć na wierzchu drobno pokrojone ogórki kiszone, paprykę, pomidora, a na końcu plasterki jaja. Posypać solą, pieprzem, majonezem wymieszanym z odrobiną mleka. Odstawić na godzinę.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników