Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 opakowanie mixu sałat
1 sztuka puszka ananasa
1 sztuka małe opak. paluszków krabowych
1 sztuka puszka groszku
3 sztuki ogórki konserwowe
natka pietruszki
koperek
50 g pestek ze słonecznika
50 g pestek z dyni
- Sos
1 łyżka oleju z pestek winogron
kilka kropel soku z cytryny
sól
pieprz
1 łyżeczka musztardy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ananasy pokrój w grubą kostkę, ogórki w półplasterki, a paluszki krabowe w plasterki. Natkę pietruszki i koperek umyj, osusz i drobno posiekaj. Groszek odsącz z zalewy.
- Sałatę wrzuć do miski. Dodaj ananas, ogórki, paluszki krabowe i groszek. Posyp prażonymi pestkami dyni i słonecznika oraz natką pietruszki i koperkiem. Wymieszaj.
- W miseczce wymieszaj olej, sok z cytryny i musztardę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka