Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka meksykańska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka duże awokado
  • 200 g  pomidorków koktajlowych
  • 2 sztuki tortille pszenne
  • 2 łyżki  posiekanej kolendry
  • 1 sztuka szalotka
  • 1 sztuka ostra papryczka
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Tortille pszenne pokrój na małe trójkąty i usmaż na oleju, by były chrupiące. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  2. Awokado obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Szalotkę obierz i razem z ostrą papryczką drobno posiekaj. Fasolę odsącz z zalewy i przepłucz zimną wodą. Odcedź.
  3. Do miski wrzuć awokado, pomidorki, szalotkę, ostrą papryczkę, fasolę i kawałki tortilli. Wymieszaj. Posyp posiekaną kolendrą, oprósz pieprzem i solą, skrop dwiema łyżkami oliwy.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE