Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka meksykańska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka duże awokado
  • 200 g  pomidorków koktajlowych
  • 2 sztuki tortille pszenne
  • 2 łyżki  posiekanej kolendry
  • 1 sztuka szalotka
  • 1 sztuka ostra papryczka
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Tortille pszenne pokrój na małe trójkąty i usmaż na oleju, by były chrupiące. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  2. Awokado obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Szalotkę obierz i razem z ostrą papryczką drobno posiekaj. Fasolę odsącz z zalewy i przepłucz zimną wodą. Odcedź.
  3. Do miski wrzuć awokado, pomidorki, szalotkę, ostrą papryczkę, fasolę i kawałki tortilli. Wymieszaj. Posyp posiekaną kolendrą, oprósz pieprzem i solą, skrop dwiema łyżkami oliwy.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE