Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka meksykańska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 30 dag  gotowanej piersi z kurczaka
  • 1 sztuka awokado
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  kaparów
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 szczypta  mielonego kminku
  • 1 szczypta  oregano
  • 1 szczypta  ostrej papryki
  • 1 łyżka  posiekanej kolendry
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 12 dag  gęstej kwaśnej śmietany
  • cukier do smaku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę obrać, po czym zetrzeć na tarce. Pokrojone w paseczki mięso połączyć z posiekaną cebulą, marchewką i kaparami. Składniki dokładnie wymieszać. Doprawić kminkiem, oregano, solą, pieprzem i papryką.
  2. Awokado obrać i usunąć pestkę. Miąższ pokroić w kostkę. Sok z cytryny połączyć ze śmietaną, szczyptą cukru i kolendrą. Całość wymieszać, po czym polać zrobionym sosem sałatkę. Danie posypać kawałkami awokado.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 11


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE