Dzisiaj jest: Czwartek, 05.08.2021 Imieniny: Marii i Stanisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sałatka mięsna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • ogórek świeży
  • 3 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 1/3 szklanki  ryżu
  • 20 dag  gotowanego mięsa lub wędzonej ryby
  • 2 sztuki jaja
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/4 szklanki  majonezu
  • 1/4 szklanki  jogurtu naturalnego
  • kilka liści sałaty
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotować na sypko. Poczekać do wystygnięcia. Ogórek oraz mięso pokroić w drobną kostkę. Jaja ugotować na twardo i posiekać.
  2. Wszystko razem gdy wystygnie wymieszać z majonezem, jogurtem i szczypiorkiem, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE