Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- ogórek świeży
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1/3 szklanki ryżu
- 20 dag gotowanego mięsa lub wędzonej ryby
- 2 sztuki jaja
- 2 ząbki czosnku
- 1/4 szklanki majonezu
- 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
- kilka liści sałaty
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotować na sypko. Poczekać do wystygnięcia. Ogórek oraz mięso pokroić w drobną kostkę. Jaja ugotować na twardo i posiekać.
- Wszystko razem gdy wystygnie wymieszać z majonezem, jogurtem i szczypiorkiem, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników