Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka mięsna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • ogórek świeży
  • 3 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 1/3 szklanki  ryżu
  • 20 dag  gotowanego mięsa lub wędzonej ryby
  • 2 sztuki jaja
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/4 szklanki  majonezu
  • 1/4 szklanki  jogurtu naturalnego
  • kilka liści sałaty
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotować na sypko. Poczekać do wystygnięcia. Ogórek oraz mięso pokroić w drobną kostkę. Jaja ugotować na twardo i posiekać.
  2. Wszystko razem gdy wystygnie wymieszać z majonezem, jogurtem i szczypiorkiem, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE