Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka średnia kapusta pekińska
- 1 sztuka mała cebula
- 3-4 sztuki pomidory
- duży ogórek
- 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- oliwa
- trochę soku z cytryny
- bazylia
- sól
- pieprz
- 2 sztuki jaja na twardo
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę drobno kroimy, wsypujemy do miski i posypujemy niewielką ilością cukru.
- Opłukaną i wysuszoną kapustę pekińską przekrawamy na pół wzdłuż i kroimy. Umyte pomidory i obranego ze skórki ogórka kroimy w kostkę.
- Pokrojone warzywa wsypujemy do miski, dodajemy czerwoną fasolę i kukurydzę, polewamy oliwą, przyprawiamy do smaku bazylią, odrobiną soli i pieprzu, delikatnie mieszamy.
- Jaja gotujemy na twardo, kroimy w ćwiartki i układamy na sałatce.
Źródło przepisu: Sałatka mieszana