Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka średnia kapusta pekińska
1 sztuka mała cebula
3-4 sztuki pomidory
duży ogórek
1 sztuka puszka czerwonej fasoli
1 sztuka puszka kukurydzy
oliwa
trochę soku z cytryny
bazylia
sól
pieprz
2 sztuki jaja na twardo
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę drobno kroimy, wsypujemy do miski i posypujemy niewielką ilością cukru.
- Opłukaną i wysuszoną kapustę pekińską przekrawamy na pół wzdłuż i kroimy. Umyte pomidory i obranego ze skórki ogórka kroimy w kostkę.
- Pokrojone warzywa wsypujemy do miski, dodajemy czerwoną fasolę i kukurydzę, polewamy oliwą, przyprawiamy do smaku bazylią, odrobiną soli i pieprzu, delikatnie mieszamy.
- Jaja gotujemy na twardo, kroimy w ćwiartki i układamy na sałatce.
Źródło przepisu: Sałatka mieszana