Dzisiaj jest: Czwartek, 19.05.2022 Imieniny: Piotra i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka miszmass


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata lodowa
  • 6 sztuk rzodkiewek
  • 20 dag  pieczarek
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 sztuka ogórek wężowy
  • 2 sztuki duże pomidory
  • 10 dag  żółtego sera
    Sos
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 6 łyżek  oliwy z oliwek
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  musztardy Dijon
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę lodową poszatkuj w cienkie paski.
  2. Pieczarki obierz i pokrój w cienkie plastry. Następnie podsmaż je na patelni i dopraw solą do smaku.
  3. Pomidory umyj i razem z serem żółtym pokrój w kostkę. Rzodkiewki i ogórek umyj i pokrój w plasterki. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj.
  4. Sok z cytryny, oliwę z oliwek i musztardę włóż do słoika. Zakręć wieczko i mocno potrząśnij, aż składniki się połączą. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj go do powstałego sosu. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Do miski włóż poszatkowaną sałatę lodową, podsmażone pieczarki, pomidory, ser żółty, ogórek, rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Polej sosem ze słoiczka i wymieszaj.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazetka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE