Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 1/4 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli
- 1 sztuka i 1/2 szklanki pokrojonego na kawałki arbuza bez pestek
- 200 g skostkowanego sera feta
- 100 g podzielonych na pół czarnych oliwek
- 1/4 łyżeczki suszonej mięty
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- kilka listków sałaty (do dekoracji)
|
|
Sposób przyrządzania:
- Umieść posiekaną czerwoną cebulę w dużej misce, dodaj arbuza w kawałkach, fetę w kostce i oliwki podzielone na pół.
- Posyp sałatkę miętą oraz solą i pieprz do smaku. Skrop całość oliwą z oliwek.
- Wszystko dokładnie ale delikatnie wymieszaj. Odstaw na co najmniej 15 minut do lodówki, aż sałatka "przejdzie". Podawaj opcjonalnie na liściach sałaty.