Dzisiaj jest: Sobota, 18.09.2021 Imieniny: Ireny i Józefa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sałatka na bazie arbuza z fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1/4 szklanki  drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki pokrojonego na kawałki arbuza bez pestek
  • 200 g  skostkowanego sera feta
  • 100 g  podzielonych na pół czarnych oliwek
  • 1/4 łyżeczki  suszonej mięty
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka  oliwy z oliwek
  • kilka listków sałaty (do dekoracji)

Sposób przyrządzania:

  1. Umieść posiekaną czerwoną cebulę w dużej misce, dodaj arbuza w kawałkach, fetę w kostce i oliwki podzielone na pół.
  2. Posyp sałatkę miętą oraz solą i pieprz do smaku. Skrop całość oliwą z oliwek.
  3. Wszystko dokładnie ale delikatnie wymieszaj. Odstaw na co najmniej 15 minut do lodówki, aż sałatka "przejdzie". Podawaj opcjonalnie na liściach sałaty.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE