Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
1/4 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli
1 sztuka i 1/2 szklanki pokrojonego na kawałki arbuza bez pestek
200 g skostkowanego sera feta
100 g podzielonych na pół czarnych oliwek
1/4 łyżeczki suszonej mięty
sól
pieprz
1 łyżeczka oliwy z oliwek
kilka listków sałaty (do dekoracji)
|
|
Sposób przyrządzania:
- Umieść posiekaną czerwoną cebulę w dużej misce, dodaj arbuza w kawałkach, fetę w kostce i oliwki podzielone na pół.
- Posyp sałatkę miętą oraz solą i pieprz do smaku. Skrop całość oliwą z oliwek.
- Wszystko dokładnie ale delikatnie wymieszaj. Odstaw na co najmniej 15 minut do lodówki, aż sałatka "przejdzie". Podawaj opcjonalnie na liściach sałaty.