Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 sztuka pomarańcza
2 dag pestek dyni
1 sztuka mango
natka kopru
3 sztuki bulwy kopru włoskiego
- Sos
1 łyżka śmietany
2 łyżki soku z pomarańczy
2 łyżki jogurtu
1 łyżka soku z cytryny
pieprz cayenne
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bulwy kopru umyj, osusz i pokrój na słupki. Natkę kopru umyj, osusz i drobno posiekaj.
- Mango i pomarańczę obierz ze skórki. Przekrój na pół i usuń pestki. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
- Do miseczki włóż koper włoski(bulwę) i pokrojone owoce.
- Śmietanę, jogurt, sok cytrynowy i pomarańczowy oraz pieprz cayenne włóż do czystej miseczki i wymieszaj na gładką masę. Przypraw do smaku solą.
- Sosem polej koper i owoce, posyp natką kopru i wymieszaj.
- Przed podaniem posyp pestkami dyni.
Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni