Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:

1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
5 sztuk śliwek
1 sztuka gruszka
1 sztuka brzoskwinia
15 sztuk winogron
- Sos
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki miodu
4 sztuki listki mięty
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Owoce umyj. Śliwki pokrój na połówki, usuń pestki i pokrój w półplasterki. Gruszki pokrój w kostkę. Brzoskwinię przekrój na pół, usuń pestkę. Pół brzoskwini pokrój w półksiężyce (do dekoracji), a pół w kostkę. Winogrono przekrój na pół, usuń pestki.
- Wszystkie owoce wrzuć do miski i wymieszaj.
- Sok z cytryny wymieszaj z miodem i posiekaną miętą. Polej sosem owoce i wymieszaj. Udekoruj kawałkami brzoskwiń.
Źródło przepisu: Półwysep pełen smaków























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!