Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka pieczarkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  pieczarek
  • kwasek cytrynowy
  • 3 sztuki jaja ugotowane na twardo
  • 4 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • kilka liści sałaty

Sposób przyrządzania:

  1. Umyte pieczarki z przyciętymi trzonkami obgotować 4-5 minut, odcedzić, przelać gotowaną wodą, skropić kwaskiem cytrynowym, wystudzić, pokroić w cienkie plasterki.
  2. Cebulę pokroić w ćwierć plasterki, obgotować 2-3 minut, odcedzić, wystudzić. Dodać do pieczarek cebulę, posiekane jajka, natkę pietruszki, osolić, oprószyć pieprzem, wymieszać z częścią majonezu. Wyłożyć sałatkę na półmisek na liście sałaty, oblać pozostałym majonezem, udekorować cząstkami jaja i na obrzeżach posypać szczypiorkiem.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE