Dzisiaj jest: Poniedziałek, 13.07.2020 Imieniny: Ernesta i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka pieczarkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 80 dag  młodych pieczarek
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 2 sztuki cytryny
  • 4 łyżki  soku z cytryny
  • 5 łyżek  sosu winegret (przepis w kategorii sosy)
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyścić, umyć pod bieżącą, zimną wodą, pokroić w plastry razem z trzonkami. Skropić sokiem z cytryny, zalać sosem winegret. Odstawić na 15 min.
  2. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki, przybrać cząstkami dokładnie umytych i pokrojonych cytryn.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka sałatki i surówki


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE