Dzisiaj jest: Poniedziałek, 07.10.2024 Imieniny: Marii i Marka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka po chińsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  ryżu
  • 1 sztuka podwójny filet z kurczaka
  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 10 sztuk pieczarek
  • przyprawa do potraw chińskich
  • olej do smażenia
  • 3 sztuki grzybki mun
  • 1/2 łyżeczki  słodkiej papryki w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotować na sypko we wrzątku. Grzybki mun namoczyć. Filet z kurczaka umyć w ciepłej wodzie, osuszyć za pomocą ręczników papierowych, pokroić w paski i posypać przyprawą do potraw chińskich.
  2. Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju. Paprykę, obraną marchewkę i cebule oraz osączone grzybki pokroić. Pieczarki oczyścić i poszatkować. Składniki podsmażyć na oleju.
  3. Na drugiej patelni usmażyć jajka (tak, aby żółtko rozlało się na białku). Usmażone jajka podzielić widelcem na małe kawałki. Na patelni wymieszać ryż, warzywa, grzyby i jajka. Chwilę podsmażyć. Dodać kawałki kurczaka. Dobrze wymieszać. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE