Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka po meksykańsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki torebki ryżu
  • 1 sztuka puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 sztuka puszka fasoli czerwonej
  • 1 sztuka cebula
  • 4 sztuki cienkie parówki
  • 200 g  papryki konserwowej
  • 1 sztuka por
  • 6 łyżek  ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • 5 łyżek  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Na rozgrzany olej na payelni wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i kilka krążków zielonej części pora.
  3. Gdy cebula się zrumieni, dodaj pokrojone parówki i paprykę, następnie ugotowany ryż i ketchup.
  4. Całość wymieszaj i dodaj trochę wody.
  5. Odsączoną fasolkę i kukurydzę wsyp na patelnię i przez chwilkę duś pod przykryciem.
  6. Na koniec przypraw solą, pieprzem i vegetą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE