Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 2 sztuki torebki ryżu
- 1 sztuka puszka kukurydzy konserwowej
- 1 sztuka puszka fasoli czerwonej
- 1 sztuka cebula
- 4 sztuki cienkie parówki
- 200 g papryki konserwowej
- 1 sztuka por
- 6 łyżek ketchupu
- sól
- pieprz
- vegeta
- 5 łyżek oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
- Na rozgrzany olej na payelni wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i kilka krążków zielonej części pora.
- Gdy cebula się zrumieni, dodaj pokrojone parówki i paprykę, następnie ugotowany ryż i ketchup.
- Całość wymieszaj i dodaj trochę wody.
- Odsączoną fasolkę i kukurydzę wsyp na patelnię i przez chwilkę duś pod przykryciem.
- Na koniec przypraw solą, pieprzem i vegetą.