Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka po niemiecku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 kg  ziemniaków
  • 8 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 30 dag  fasolki szparagowej
  • 15 dag  czarnych oliwek
  • 10 łyżek  octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • kilka listków bazylii
  • 130 ml  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę odgotuj w osolonej wodzie. Odcedź i pokrój na kawałki.
  2. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i pokrój w kostkę.
  3. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki.
  4. Oliwki odcedź i pokrój w plastry. Bazylię umyj, osusz i posiekaj.
  5. Do miski wrzuć fasolkę, ziemniaki, pomidory, oliwki i bazylię. Wymieszaj.
  6. Ocet wymieszaj z oliwą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotowym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
  7. Wstaw do lodówki na 40 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE