Przygotowanie:
Kuchnia:
niemiecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 6 osób
Składniki
1.5 kg ziemniaków
8 sztuk pomidorków koktajlowych
30 dag fasolki szparagowej
15 dag czarnych oliwek
10 łyżek octu winnego
sól
pieprz
cukier
kilka listków bazylii
130 ml oliwy z oliwek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolkę odgotuj w osolonej wodzie. Odcedź i pokrój na kawałki.
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i pokrój w kostkę.
- Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki.
- Oliwki odcedź i pokrój w plastry. Bazylię umyj, osusz i posiekaj.
- Do miski wrzuć fasolkę, ziemniaki, pomidory, oliwki i bazylię. Wymieszaj.
- Ocet wymieszaj z oliwą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotowym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
- Wstaw do lodówki na 40 minut.
Źródło przepisu: przyślij przepis!