Dzisiaj jest: Środa, 29.11.2023 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka pomidorowa z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 15 sztuk czerwonych małych pomidorków sherry
  • 10 sztuk żółtych małych pomidorków sherry
  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 1 sztuka sałata masłowa
  • 100 g  czarnych oliwek
  • 1 opakowanie  sosu sałatkowego koperkowo ziołowego
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Czerwone i żółte pomidorki opłucz i przekrój na pół. Sałatę dokładnie umyj, wysusz i porwij liście.
  2. Oliwki pokrój w cienkie plasterki, a tuńczyka odcedź z zalewy.
  3. Sos sałatkowy wymieszaj z wodą i oliwą z oliwek.
  4. Pomidorki wymieszaj z sosem i porwanymi liśćmi sałaty. Całość ułóż na półmisku.
  5. Na wierzchu udekoruj sałatkę kawałkami tuńczyka i plasterkami oliwek.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE