Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka pomidorowa z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 15 sztuk czerwonych małych pomidorków sherry
  • 10 sztuk żółtych małych pomidorków sherry
  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 1 sztuka sałata masłowa
  • 100 g  czarnych oliwek
  • 1 opakowanie  sosu sałatkowego koperkowo ziołowego
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Czerwone i żółte pomidorki opłucz i przekrój na pół. Sałatę dokładnie umyj, wysusz i porwij liście.
  2. Oliwki pokrój w cienkie plasterki, a tuńczyka odcedź z zalewy.
  3. Sos sałatkowy wymieszaj z wodą i oliwą z oliwek.
  4. Pomidorki wymieszaj z sosem i porwanymi liśćmi sałaty. Całość ułóż na półmisku.
  5. Na wierzchu udekoruj sałatkę kawałkami tuńczyka i plasterkami oliwek.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE