Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka pomidorowa z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 15 sztuk czerwonych małych pomidorków sherry
  • 10 sztuk żółtych małych pomidorków sherry
  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 1 sztuka sałata masłowa
  • 100 g  czarnych oliwek
  • 1 opakowanie  sosu sałatkowego koperkowo ziołowego
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Czerwone i żółte pomidorki opłucz i przekrój na pół. Sałatę dokładnie umyj, wysusz i porwij liście.
  2. Oliwki pokrój w cienkie plasterki, a tuńczyka odcedź z zalewy.
  3. Sos sałatkowy wymieszaj z wodą i oliwą z oliwek.
  4. Pomidorki wymieszaj z sosem i porwanymi liśćmi sałaty. Całość ułóż na półmisku.
  5. Na wierzchu udekoruj sałatkę kawałkami tuńczyka i plasterkami oliwek.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE