Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
15 sztuk czerwonych małych pomidorków sherry
10 sztuk żółtych małych pomidorków sherry
1 sztuka puszka tuńczyka
1 sztuka sałata masłowa
100 g czarnych oliwek
1 opakowanie sosu sałatkowego koperkowo ziołowego
4 łyżki oliwy z oliwek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czerwone i żółte pomidorki opłucz i przekrój na pół. Sałatę dokładnie umyj, wysusz i porwij liście.
- Oliwki pokrój w cienkie plasterki, a tuńczyka odcedź z zalewy.
- Sos sałatkowy wymieszaj z wodą i oliwą z oliwek.
- Pomidorki wymieszaj z sosem i porwanymi liśćmi sałaty. Całość ułóż na półmisku.
- Na wierzchu udekoruj sałatkę kawałkami tuńczyka i plasterkami oliwek.