Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka pomidorowo-mandarynkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże cykorie
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • 2 sztuki duże pomidory
  • 2 sztuki mandarynki
  • 5 sztuk zielonych oliwek nadziewanych papryką
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Z cykorii oderwij zewnętrzne liście i odetnij głąb. Pozostałą część cykorii umyj, osusz i podziel na liście. Skrop je małą ilością soku z cytryny.
  2. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Mandarynki obierz, podziel na cząstki i zdejmij błonki. Oliwki pokrój na połówki.
  3. 2,5 łyżki soku z cytryny wymieszaj z olejem, solą i pieprzem. Dodaj pokrojone pomidory, mandarynki i oliwki. Wymieszaj. Odstaw na 10 minut, żeby składniki się przegryzły.
  4. Liście cykorii ułóż na talerzu i napełnij je sałatką z pomidorów i mandarynek.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE