Dzisiaj jest: Czwartek, 13.05.2021 Imieniny: Roberta i Serwacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sałatka rybna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  świeżej ryby (makreli, dorsza lub morszczuka)
  • pół słoika fasolki szparagowej
  • mała puszka zielonego groszku
  • 2 sztuki jabłka
  • majonez i jogurt naturalny
  • śliwki z kompotu lub suszone
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę oczyścić, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Następnie bardzo dokładnie usunąć ości, pokroić rybę w drobną kostkę i połączyć z fasolką szparagową. Dodać groszek.
  2. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę i włożyć do ryby. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i jogurt naturalny.
  3. Na dnie salaterki ułożyć gęsto śliwki suszone, włożyć sałatkę i udekorować na wierzchu śliwkami.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Zobacz więcej na temat:

sałatka rybnaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE