Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka śledziowa z curry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka torebka ryżu
  • 1/2 sztuki słoika ogórków konserwowych
  • 3 sztuki płaty śledzi matjasów solonych
  • przyprawa curry
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1/2 szklanki  rodzynek
  • majonez
  • musztarda

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie mocz w zimnej wodzie około 30 minut, aby pozbyć się nadmiernej ilości soli. Po tym pokrój je w kostkę.
  2. Rodzynki mocz około 10 minut w ciepłej wodzie, przepłucz i osusz na sitku.
  3. Cebulę pokrój i przelej wrzątkiem.
  4. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu, dodając do wody trzy czubate łyżki przyprawy curry.
  5. Ogórki pokrój w cienkie plasterki.
  6. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw majonezem i musztardą, ewentualnie dodaj też przyprawę curry.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 11


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE