Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka śledziowa z jabłkiem i orzechami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk filetów śledziowych
  • 1 sztuka duże soczyste jabłko
  • 1 sztuka por
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • 2 łyżeczki  musztardy
  • 2 łyżki  grubo posiekanych orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  cukru
  • kilka gałązek koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie umyj, osusz, pokrój na nieduże kawałki. Jabłko umyj i pokrój na cienkie plasterki, a następnie skrop sokiem z cytryny. Por pokrój w plasterki.
  2. Majonez wymieszaj ze śmietaną i musztardą, przypraw pieprzem, cukrem i szczyptą soli.
  3. Śledzie połącz z orzechami, jabłkiem i porem, polej sosem. Przed podaniem schłódź i posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE