Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
10 dag makaronu-muszelek
15 dag sera edamskiego
20 dag szynki
cebula
szczypior
natka selera
liście sałaty
- Sos
3 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżeczki musztardy
kilka łyżek oleju słonecznikowego
kwasek cytrynowy
pieprz
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ugotować makaron i przelać go zimną wodą. Gdy będzie zimny dodać pokrojone w paseczki szynkę i ser, posiekaną cebulę przelaną wcześniej wrzątkiem i wystudzoną oraz szczypior.
- Połączyć składniki sosu i polać nim sałatkę. Podawać ułożoną na liściach sałaty, posypaną posiekaną natką selera.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników