Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 10 dag makaronu-muszelek
- 15 dag sera edamskiego
- 20 dag szynki
- cebula
- szczypior
- natka selera
- liście sałaty
- Sos
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżeczki musztardy
- kilka łyżek oleju słonecznikowego
- kwasek cytrynowy
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ugotować makaron i przelać go zimną wodą. Gdy będzie zimny dodać pokrojone w paseczki szynkę i ser, posiekaną cebulę przelaną wcześniej wrzątkiem i wystudzoną oraz szczypior.
- Połączyć składniki sosu i polać nim sałatkę. Podawać ułożoną na liściach sałaty, posypaną posiekaną natką selera.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników