Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka śródziemnomorska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mały bakłażan
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  octu balsamicznego
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj i osusz. Bakłażan, pomidory i cukinię pokrój w grubsze plastry, oprósz solą i odstaw.
  2. Gdy powierzchnia bakłażana pokryje się słonym sosem, opłucz plastry i wytrzyj papierowym ręcznikiem.
  3. Warzywa ułóż na ruszcie piekarnika. Piecz w temperaturze 200 st. C przez 10 minut.
  4. Cebulę obierz, pokrój w plastry. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Oliwę rozgrzej na patelni, zeszklij na niej cebulę i czosnek.
  5. Upieczone i podsmażone warzywa układaj na przemian na półmisku.
  6. Ocet balsamiczny wymieszaj z oliwą i polej nim warzywa na talerzu. Dopraw do smaku pieprzem i tymiankiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE