Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka szpinakowo-parmezanowa z grejpfrutem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 g  świeżych liści szpinaku
  • 125 g  płatków sera parmezan
  • 1 sztuka grejpfrut pokrojony w kawałki
    Dressing
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Liście szpinaku wypłucz pod zimną wodą i dobrze osusz. Usuń łodygi. Ułóż szpinak na 4 talerzach. Na wierzch ułóż parmezan i grejpfruta.
  2. Przyrządź dressing. Wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i szczypiorek w małej misce. Posyp solą i pieprzem.
  3. Polej sałatkę dressingiem i dobrze wymieszaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 40


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE