Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka szwedzka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kg  ogórków
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki marchewki
  • 6 szklanek  wody
  • 1 szklanka  octu
  • 1 szklanka  cukru
  • 2 łyżki  soli
  • 1 łyżka  oleju
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki i marchewkę pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Włóż warzywa do miski i wymieszaj.
  2. Do garnka wlej wodę, ocet, olej i dodaj cukier, sól, ziele angielskie oraz liść laurowy. Zagotuj zalewę i odstaw, by wystygła.
  3. Ogórki ułóż ciasno w słoikach i zalej letnią zalewą. Pasteryzuj 10 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE