Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 7 - 8 osób
Składniki
- 4 sztuki jajka
- 4 sztuki korzenie pietruszki
- 1 sztuka seler
- 6 sztuk marchewek
- 6 sztuk ziemniaków
- 1 sztuka puszka groszku
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
- 1 sztuka puszka cieciorki
- 1 sztuka słoiczek selera
- sól
- pieprz ziołowy
- 3-4 łyżki majonezu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach na parze. Ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Marchew, selera i pietruszkę obierz, umyj i ugotuj na parze. Wystudź i pokrój w kostkę.
- Groszek, kukurydzę, fasolę, cieciorkę i seler odsącz na cedzaku z zalewy.
- Do miski wrzuć jajka oraz gotowane i odcedzone z zalewy warzywa. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj. Dodaj majonez, wymieszaj i schłodź w lodówce.
Źródło przepisu: przyślij przepis!