Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka warzywna z jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 4 sztuki korzenie pietruszki
  • 1 sztuka seler
  • 6 sztuk marchewek
  • 6 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka puszka cieciorki
  • 1 sztuka słoiczek selera
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • 3-4 łyżki  majonezu

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Ziemniaki ugotuj w mundurkach na parze. Ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Marchew, selera i pietruszkę obierz, umyj i ugotuj na parze. Wystudź i pokrój w kostkę.
  3. Groszek, kukurydzę, fasolę, cieciorkę i seler odsącz na cedzaku z zalewy.
  4. Do miski wrzuć jajka oraz gotowane i odcedzone z zalewy warzywa. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj. Dodaj majonez, wymieszaj i schłodź w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE