Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 7 - 8 osób
Składniki
4 sztuki jajka
4 sztuki korzenie pietruszki
1 sztuka seler
6 sztuk marchewek
6 sztuk ziemniaków
1 sztuka puszka groszku
1 sztuka puszka kukurydzy
1 sztuka puszka czerwonej fasoli
1 sztuka puszka cieciorki
1 sztuka słoiczek selera
sól
pieprz ziołowy
3-4 łyżki majonezu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach na parze. Ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Marchew, selera i pietruszkę obierz, umyj i ugotuj na parze. Wystudź i pokrój w kostkę.
- Groszek, kukurydzę, fasolę, cieciorkę i seler odsącz na cedzaku z zalewy.
- Do miski wrzuć jajka oraz gotowane i odcedzone z zalewy warzywa. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj. Dodaj majonez, wymieszaj i schłodź w lodówce.
Źródło przepisu: przyślij przepis!