Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 sztuka brokuł
150 g makaronu
3 sztuki jajka
2 sztuki pomidory
1/2 sztuki puszki kukurydzy
5 sztuk plasterków wędliny
1 sztuka cebula
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron i brokuł odgotuj w osolonej wodzie. Jajka ugotuj na twardo.
- 1,5 pomidora i 2 jajka pokrój w dość grubą kostkę, a resztę pomidora w półplasterki. 1 jajko pokrój w ósemki. Wędlinę pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
- Do miski wrzuć makaron, jajka i pomidory pokrojone w kostkę, brokuł podzielony na różyczki, kukurydzę, wędlinę i cebulę. Wymieszaj.
- Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
- Przed podaniem sałatkę udekoruj pomidorem w plastrach, ósemkami jajek i natką pietruszki.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka