Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.09.2022 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka warzywna z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek ugotowanych na twardo
  • 1 sztuka puszka groszku konserwowego
  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 1 sztuka puszka kukurydzy konserwowej
  • 3 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  majonezu dekoracyjnego
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 200 g  sera żółtego tartego
  • 1 sztuka cebula ze szczypiorkiem
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Majonez połącz z jogurtem i musztardą, dopraw solą i pieprzem.
  2. Białka jajek oddziel od żółtek. Białka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a żółtka oddzielnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  3. Groszek, tuńczyk i kukurydzę odsącz z zalewy.
  4. Posiekaj w całości cebulę ze szczypiorkiem.
  5. W przezroczystej misce układaj kolejno: białka jajek, groszek, tuńczyk, szczypiorek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka pietruszki. Sałatkę podawaj schłodzoną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 11


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE