Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 osób
Składniki
200 g białego sera
2 sztuki garści rukoli
1 pęczek rzodkiewek
1/2 sztuki czerwonej papryki
1/2 sztuki żółtej papryki
1/2 sztuki pęczka kopru
30 g kiełków rzodkiewki
50 ml jogurtu naturalnego
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Biały ser pokrój w kostkę o krawędzi ok. 1 cm. Umyj i pokrój rzodkiewki w plasterki, a paprykę w kostkę.
- Zrób sos jogurtowy. Do wlanego dom miseczki jogurtu dodaj posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem.
- Ułóż rukolę i kiełki na talerzu. Biały ser, pokrojoną paprykę i plasterki rzodkiewki połóż na kiełkach i polej wszystko sosem jogurtowym.
- Można podawać ze świeżą bułką.