Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 osób
Składniki
- 200 g białego sera
- 2 sztuki garści rukoli
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1/2 sztuki czerwonej papryki
- 1/2 sztuki żółtej papryki
- 1/2 sztuki pęczka kopru
- 30 g kiełków rzodkiewki
- 50 ml jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Biały ser pokrój w kostkę o krawędzi ok. 1 cm. Umyj i pokrój rzodkiewki w plasterki, a paprykę w kostkę.
- Zrób sos jogurtowy. Do wlanego dom miseczki jogurtu dodaj posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem.
- Ułóż rukolę i kiełki na talerzu. Biały ser, pokrojoną paprykę i plasterki rzodkiewki połóż na kiełkach i polej wszystko sosem jogurtowym.
- Można podawać ze świeżą bułką.