Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 główka sałaty masłowej
8 sztuk rzodkiewek
1 sztuka ogórek wężowy
125 ml śmietany 12%
1 pęczek koperku
1 pęczek szczypiorku
1 łyżka octu winnego
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę porwij na kawałki. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Ogórek umyj i pokrój w plastry razem ze skórką. Koperek i szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj.
- Śmietanę wymieszaj z octem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Przygotowane warzywa wrzuć do miski i polej sosem ze śmietany i octu. Posyp koperkiem i szczypiorkiem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka