Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
20 dag bobu
5 sztuk młodych ziemniaków
1 sztuka pomidor
1 sztuka kabanos
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz kolorowy mielony
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bób ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i obierz. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie i pokrój w kostkę. Pomidor umyj, osusz i pokrój w kostkę. Kabanosa pokrój w plasterki.
- Do miski wrzuć bób, ziemniaki, pomidor, kabanos. Dodaj posiekane koperek i szczypiorek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj. Wstaw na 15 minut do lodówki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!