Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 osób
Składniki
300 g sera bundz
2 łyżki oliwy
3 łyżki miodu
1 łyżka soku malinowego
2 łyżki białego octu winnego
1 opakowanie mieszanki sałat z rukolą
10 sztuk pomidorków koktajlowych
1/2 sztuki puszki kukurydzy
kilka malin
kolorowy pieprz
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ser pokrój w kostkę 1x1x1 cm.
- Wymieszaj oliwę z octem, sokiem malinowym i miodem, dopraw solą i pieprzem. Zalej marynatą ser i odstaw na kilka godzin.
- Sałatę ułóż na talerzach, dodaj pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz kukurydzę. Nałóż porcje sera. Udekoruj malinami. Podawaj z ciemnym pieczywem.