Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 osób
Składniki
- 300 g sera bundz
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka soku malinowego
- 2 łyżki białego octu winnego
- 1 opakowanie mieszanki sałat z rukolą
- 10 sztuk pomidorków koktajlowych
- 1/2 sztuki puszki kukurydzy
- kilka malin
- kolorowy pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ser pokrój w kostkę 1x1x1 cm.
- Wymieszaj oliwę z octem, sokiem malinowym i miodem, dopraw solą i pieprzem. Zalej marynatą ser i odstaw na kilka godzin.
- Sałatę ułóż na talerzach, dodaj pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz kukurydzę. Nałóż porcje sera. Udekoruj malinami. Podawaj z ciemnym pieczywem.