Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z buraczkami i gruszkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki buraki
  • 2 sztuki gruszki
  • garść mieszanki sałat
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 50 g  sera feta
  • 1 łyżeczka  zapiekanej cebulki
  • tymianek
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyj i ugotuj w skórce. Wystudź, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  2. Gruszki umyj, przekrój na pół, oczyść z nasion i pokrój w plasterki. Skrop sokiem z cytryny.
  3. Na talerzu ułóż plastry buraka i gruszki. Posyp umytą sałatą i cebulką.
  4. W miseczce wymieszaj oliwę, musztardę i sok z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Przed podaniem dodaj kawałki sera feta i posyp tymiankiem i majerankiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE