Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z buraków


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • słoiczek buraczków konserwowych (mogą być 2 ugotowane duże buraki starte na tarce z dużymi oczkami)
  • 2 sztuki jabłka
  • 2 sztuki jaja
  • cebula
  • ogórek kiszony
  • 4 łyżki  kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki  śmietany
  • 2 łyżki  majonezu
  • 4 łyżki  jogurtu naturalnego
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotować na twardo. Wraz z jabłkami, ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z buraczkami odcedzonymi. Dodać odsączoną kukurydzę, wymieszać z majonezem, jogurtem i śmietaną.
  2. Doprawić cukrem i solą. Podawać przybraną natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE