Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- słoiczek buraczków konserwowych (mogą być 2 ugotowane duże buraki starte na tarce z dużymi oczkami)
- 2 sztuki jabłka
- 2 sztuki jaja
- cebula
- ogórek kiszony
- 4 łyżki kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- natka pietruszki
- cukier
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotować na twardo. Wraz z jabłkami, ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z buraczkami odcedzonymi. Dodać odsączoną kukurydzę, wymieszać z majonezem, jogurtem i śmietaną.
- Doprawić cukrem i solą. Podawać przybraną natką pietruszki.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników