Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 400 g czerwonej kapusty
- 1 łyżeczka cukru
- 2 sztuki jabłka
- 1 sztuka cebula
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę drobno poszatkuj, ugnieć, odciśnij i posyp cukrem. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
- Do miski wrzuć kapustę, jabłka i cebulę. Wymieszaj.
- Ocet wymieszaj z oliwą, dopraw solą i pieprzem do smaku. Tak powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka