Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z czerwoną kapustą i jabłkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  czerwonej kapusty
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 2 sztuki jabłka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  octu balsamicznego
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj, ugnieć, odciśnij i posyp cukrem. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
  2. Do miski wrzuć kapustę, jabłka i cebulę. Wymieszaj.
  3. Ocet wymieszaj z oliwą, dopraw solą i pieprzem do smaku. Tak powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE