Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z fasolą i śledziem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka fasoli czerwonej
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 250 g  filetów ze śledzia
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 2 łyżki  octu z białego wina
  • 3 łyżki  oliwa
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Zalej octem, odstaw na 15 minut. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Wystudź.
  2. Filety opłucz pod bieżącą wodą, pokrój na kawałki. Fasolkę odsącz z zalewy, opłucz wodą.
  3. Śledzie wymieszaj z fasolką, ziemniakami i natką pietruszki. Dodaj cebulę z octem, oliwę i dopraw pieprzem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE