Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 sztuka puszka fasoli czerwonej
1 sztuka czerwona cebula
250 g filetów ze śledzia
3 sztuki ziemniaki
2 łyżki octu z białego wina
3 łyżki oliwa
natka pietruszki
pieprz
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Zalej octem, odstaw na 15 minut. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Wystudź.
- Filety opłucz pod bieżącą wodą, pokrój na kawałki. Fasolkę odsącz z zalewy, opłucz wodą.
- Śledzie wymieszaj z fasolką, ziemniakami i natką pietruszki. Dodaj cebulę z octem, oliwę i dopraw pieprzem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia