Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
60 dag fileta z kurczaka
2 sztuki duże pomarańcze
2 sztuki jabłka
1 sztuka puszka białej fasoli
por
1 sztuka mały słoik majonezu
kilka gałązek natki pietruszki
sól
pieprz
przyprawa do gyrosa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i pokrój w małą kostkę. Oprósz przyprawą do gyrosa i usmaż na patelni bez tłuszczu. Odstaw, żeby kurczak wystygł.
- Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Pomarańcze umyj, obierz, podziel na cząstki i pokrój na kawałki. Jabłka obierz, usuń nasiona i pokrój w grubą kostkę. Pora oczyść i pokrój w półkrążki. Fasolę odsącz z zalewy.
- Wrzuć do miski kurczaka, pomarańcze, fasolę, jabłka, pora i natkę pietruszki. Dodaj majonez, dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!