Dzisiaj jest: Czwartek, 06.05.2021 Imieniny: Jana i Judyty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sałatka z fasoli na ostro


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 4 sztuki małe cienkie pory
  • 4 sztuki jajka
  • 3 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki  musztardy chrzanowej
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 6 łyżek  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pory obierz z zewnętrznych liści, przekrój wzdłuż i odgotuj w osolonej wodzie przez 10 min. Odcedź.
  2. Jajka ugotuj na miękko. Fasolę odcedź z zalewy i przepłucz.
  3. Musztardę wymieszaj z sokiem z cytryny. Dodaj oliwę i utrzyj na sos. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Fasolkę i pory rozłóż na talerzach. Dodaj obrane jajko i polej sosem musztardowym. Oprósz pieprzem i posyp szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE