Dzisiaj jest: Niedziela, 20.09.2020 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z granata


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka granat
  • 6 łyżek  oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki  białego octu winnego
  • 1 łyżeczka  czerwonego octu winnego
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 200 g  różnych gatunków sałat (np. lodowa, rzymska, radicchio, rukola, roszponka)
  • 1 sztuka czerwona cebula drobno pokrojona
  • 2 sztuki młode żółte cebule drobno pokrojone

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrój granat na ćwiartki, zachowując nasiona i sok. W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek z białym i czerwonym octem winnym i sokiem z granatu. Posyp solą i pieprzem.
  2. Różne gatunki sałaty, czerwoną cebulę i młodą cebulę ułóż warstwami w dużej salaterce.
  3. Skrop miksturą na bazie oliwy z oliwek i dokładnie wymieszaj. Udekoruj nasionami granatu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE