Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 główka sałaty lodowej
kilka listków rukoli
1 sztuka mały słoik kiełków fasoli mung
garść uprażonych pestek dyni
1 sztuka mały słoik suszonych pomidorów
garść pistacji
1 łyżka kaparów
3 łyżki oleju z bazylią
oregano
sok z 1/2 cytryny
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę lodową podziel na liście, umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Rukolę oczyść. Pomidory i kiełki dokładnie osącz z zalewy.
- Do miski wrzuć sałatę, rukolę, pomidory i kiełki. Dodaj uprażone pestki dyni, łyżkę kaparów i posiekane pistacje.
- Sok z cytryny wymieszaj z olejem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!