Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kiełkami i suszonymi pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 główka  sałaty lodowej
  • kilka listków rukoli
  • 1 sztuka mały słoik kiełków fasoli mung
  • garść uprażonych pestek dyni
  • 1 sztuka mały słoik suszonych pomidorów
  • garść pistacji
  • 1 łyżka  kaparów
  • 3 łyżki  oleju z bazylią
  • oregano
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę lodową podziel na liście, umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Rukolę oczyść. Pomidory i kiełki dokładnie osącz z zalewy.
  2. Do miski wrzuć sałatę, rukolę, pomidory i kiełki. Dodaj uprażone pestki dyni, łyżkę kaparów i posiekane pistacje.
  3. Sok z cytryny wymieszaj z olejem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE