Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z krewetkami "Barceloński Świt"


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  ryżu ugotowanego na sypko
  • 1 sztuka puszka krewetek w sosie własnym
  • 1/2 szklanki  rzodkiewek pokrojonych w cienkie plasterki
  • po 1 łyżce posiekanej czerwonej cebuli
  • szczypiorku i koperku

Sposób przyrządzania:

    Sos: 2/3 szklanki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, sól, biały pieprz do smaku. Majonez wymieszaj w miseczce z jogurtem naturalnym, przypraw solą i pieprzem. Krewetki osącz. Połącz w misce wszystkie składniki sałatki, polej je sosem i wymieszaj. Podawaj z pieczywem



    Vitalia PL

    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

    Nicola Temple

    Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


    Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE