Przygotowanie:
Kuchnia:
tajska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
1 kg ziemniaków
1 sztuka filet z kurczaka
3 sztuki marchewki
836 g ananasa
1 szklanka pokrojonego w kostkę sera cheddar
500 ml majonezu
1/2 szklanki sosu z pikli ogórkowych doprawionych cukrem
3 łyżki posiekanej dymki
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchew i ziemniaki ugotuj w mundurkach. Ostudź i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Kurczaka odgotuj, ostudź i pokrój w kostkę. Ananasa odsącz z zalewy, pokrój w kostkę.
- Do miski wrzuć marchew, ziemniaki, kurczaka, ananasa i sos z pikli. Wymieszaj. Dodaj cheddar, dymkę i majonez. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
- Sałatkę wstaw na godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły.
Źródło przepisu: przyślij przepis!