Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 sztuka sałata lodowa
- 300-400 g pomidorków koktajlowych
- 200-300 g małych ogórków konserwowych
- zielone oliwki
- 1 sztuka podwójny filet z piersi kurczaka
- 30 dag sera mozzarella lub feta
- 200 ml sosu vinegret
- przyprawa do kurczaka
- olej roślinny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet z kurczaka pokrój w kostkę o wymiarach ok. 2x2x2 cm. Dodaj przyprawę do kurczaka, polej olejem, wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na około 15 minut.
- Sałatę porwij na nieduże kawałki, pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a mozzarellę (fetę) w kostkę. Ułóż warzywa i ser na talerzykach w następującej kolejności: sałata, ogórki, pomidorki, mozzarella (feta), oliwki.
- Na rozgrzanej patelni usmaż zamarynowanego kurczaka na złoty kolor i ciepłego wyłóż na sałatę. Polej wszystko sosem vinegret.