Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z kurczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata lodowa
  • 300-400 g  pomidorków koktajlowych
  • 200-300 g  małych ogórków konserwowych
  • zielone oliwki
  • 1 sztuka podwójny filet z piersi kurczaka
  • 30 dag  sera mozzarella lub feta
  • 200 ml  sosu vinegret
  • przyprawa do kurczaka
  • olej roślinny

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z kurczaka pokrój w kostkę o wymiarach ok. 2x2x2 cm. Dodaj przyprawę do kurczaka, polej olejem, wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na około 15 minut.
  2. Sałatę porwij na nieduże kawałki, pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a mozzarellę (fetę) w kostkę. Ułóż warzywa i ser na talerzykach w następującej kolejności: sałata, ogórki, pomidorki, mozzarella (feta), oliwki.
  3. Na rozgrzanej patelni usmaż zamarynowanego kurczaka na złoty kolor i ciepłego wyłóż na sałatę. Polej wszystko sosem vinegret.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE