Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
4-5 sztuk młodych buraków
150 g białej fasoli z puszki
4 sztuki ogórki kiszone
2 sztuki młode marchewki
1 sztuka cebula
1 sztuka czerwona papryka
3 łyżki oliwy
3 łyżki octu winnego
1 pęczek szczypiorku
sól
świeżo mielony kolorowy pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Buraki, marchewki i cebulę obrać. Paprykę oczyścić, a szczypiorek opłukać.
- Buraki, marchewki, cebulę, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekać.
- Pokrojone warzywa i fasolę wymieszać. Polać oliwą oraz octem winnym. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.