Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
4 sztuki ogórki małosolne
2 sztuki cebule
2 sztuki pomidory
2 sztuki papryki czerwone
1 ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka oliwy
1 pęczek szczypiorku
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórki pokrój w plasterki. Pomidory i paprykę umyj, oczyść i pokrój w kostkę.
- Czosnek utrzyj z solą. Cebulę obierz, pokrój w talarki, posól i zalej łyżeczką oliwy. Gdy zmięknie dodaj czosnek.
- Do miski wrzuć pokrojone ogórki, pomidory, paprykę, cebulę i wymieszaj. Dodaj łyżkę majonezu. Przypraw do smaku solą i posyp posiekanym szczypiorkiem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka