Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 4 sztuki ogórki małosolne
- 2 sztuki cebule
- 2 sztuki pomidory
- 2 sztuki papryki czerwone
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 pęczek szczypiorku
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórki pokrój w plasterki. Pomidory i paprykę umyj, oczyść i pokrój w kostkę.
- Czosnek utrzyj z solą. Cebulę obierz, pokrój w talarki, posól i zalej łyżeczką oliwy. Gdy zmięknie dodaj czosnek.
- Do miski wrzuć pokrojone ogórki, pomidory, paprykę, cebulę i wymieszaj. Dodaj łyżkę majonezu. Przypraw do smaku solą i posyp posiekanym szczypiorkiem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka