Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z ogórków małosolnych


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki ogórki małosolne
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 sztuki papryki czerwone
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 łyżeczka  oliwy
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki pokrój w plasterki. Pomidory i paprykę umyj, oczyść i pokrój w kostkę.
  2. Czosnek utrzyj z solą. Cebulę obierz, pokrój w talarki, posól i zalej łyżeczką oliwy. Gdy zmięknie dodaj czosnek.
  3. Do miski wrzuć pokrojone ogórki, pomidory, paprykę, cebulę i wymieszaj. Dodaj łyżkę majonezu. Przypraw do smaku solą i posyp posiekanym szczypiorkiem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE