Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 sztuka puszka kukurydzy
1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
jasnozielona część pora
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka zielona papryka
1 sztuka żółta papryka
3 łyżki majonezu
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Por pokrój w krążki, wrzuć do wrzątku i gotuj przez 2 minuty. Odsącz na sicie, przelej zimną wodą i odstaw by przestygł.
- Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w cienkie krążki. Kukurydzę i tuńczyka odsącz z zalewy.
- Do miski wrzuć pora, papryki, kukurydzę i tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj majonez i wymieszaj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka